fbpx
Vezi toate articolele

Informația este „combustibilul” pentru conținutul de calitate, dar ai grijă cum „alimentezi”

Content marketing-ul este practica momentului în materie de marketing online. Oriunde întorci capul auzi de articole, de comunicate de presă, de interviuri, de bloguri de companii și o serie de alte suporturi și unelte pentru publicarea și distribuția conținutului creat. Formele conținutului și suporturile de distribuție sunt la discreție, așa cu nu riști să rămâi în pană. Și, chiar dacă rămâi, oricând poți reinventa, poți inova și poți crea un nou loc virtual de interacțiune.

Combustibilul există „pe toate gardurile”, te împiedici de informații la tot pasul. De multe ori, informațiile sunt mai greu de evitat decât gropile de pe un drum abia ieșit din iarnă, așa că ar fi foarte ușor să iei acest „combustibil” în stare brută să-l „periezi” puțin și să-l transmiți mai departe prin canale proprii. Practica de distribuție a informațiilor brute este s-a împământenit și merge încă dintr-o inerție în care se mai resimte încă avântul începutului abundenței informaționale din istoria recentă a internetului.

Într-un context în care, cu ajutorul content marketing-ului se încearcă o targetare din ce în ce mai nișată, informația brută devine insuficientă pentru a capta atenția publicului țintă, pentru a-i crea o impresie, pentru a-i genera o reacție și, dacă totul decurge „conform planului” să-i vândă produsul sau serviciul pe care conținutul i-l prezintă într-un mod mai mult sau mai puțin evident. Consumatorii nu sunt o „turmă compactă” care acționează la un semnal universal, de aceea, mesajul transmis trebuie șlefuit pentru a se adresa individual fiecărui exponent al publicului țintă. În acest demers informația are un rol esențial, dar nu în forma brută, ci într-o formă personalizată adaptată contextului, atât din perspectiva utilizatorului de content marketing cât și a beneficiarului sau receptorului.

Pentru a crea conținut relevant în vederea extinderii bazei de cititori fideli informația trebuie tratată, rafinată, personalizată cam așa:

  • Informația, baza de documentare. Așadar, informația nu dă credibilitate mesajului construit, dar pentru ca acesta să devină relevant pentru mediul de comunicare al companiei este nevoie de o personalizare profundă. Aici intervine rolul esențial al copywriter-ului, în adaptarea informației la contextul în care aceasta este folosită.
  • Urmează-ți instinctul. În calitate de creator de conținut, odată ce ai redactat un text, un articol, un mesaj, citește-l. Ce-ți spune instinctul? Are șanse să devină interesante pentru publicul țintă? Cât de relevant este în contextul specific al organizației și al pieței pe care aceasta activează? În cazul în care eziți să mergi mai departe, ar fi bine să revezi ceea ce ai scris. Poate este nevoie de o altă turnură pentru ca textul să fie perfect.
  • Ai grijă la cifre! Da, cifrele, procentajele, datele statistice, pot da greutate mesajului, dar ca orice informație pe care vrei să o transmiți în numele unei companii, interpretează-le și adaptează-le la context. Nu în ultimul rând, simplifică-le pentru a nu fi „greu de digerat” pentru cititor.
  • Atenție la public. Membrii grupului țintă vorbesc între ei, schimbă idei, ridică subiecte relevante pe care le-ai putea aborda din perspectiva companiei. Astfel, le poți capta atenția, îi poți fideliza ca cititori și distribuitori ai mesajului, pentru ca relația că culmineze cu o vânzare.

Până la vânzarea propriu-zisă, content marketingul construiește imagine, consolidează încrederea pieței în companie, ceea ce va oferi clientului valoare adăugată odată cu fiecare achiziție.

Ultimele articole

noiembrie 22, 2024
Studiu de caz: Vânzări online de la 0 la 1.000.000 lei. Strategie, implementare și rezultate campanii PPC magazin online Tehvorom.ro.

Context Clientul tocmai își lansase magazinul online, marcând astfel pasul de la vânzările convenționale, în magazin, către vânzările online. Odată ce magazinul online a fost finalizat, produsele au fost încărcate și clientul și-a stabilit procedurile interne pentru procesarea și livrarea comenzilor, totul era pregătit pentru primele comenzi. Provocare Clientul avea vechime pe piață prin vânzările […]

noiembrie 2, 2021
Dacă e video, video să fie!

Conținutul video a devenit esențial pentru social media și nu numai. Materialele explicative transpuse în imagini dinamice sau exprimarea directă a unui specialist pot face diferența în percepția pe care un client potanțial o poate avea asupra brandului. Acestea fiind spuse, am pus teoria în practică. Unul dintre clienții noștri avea nevoie să ofere mai […]

octombrie 15, 2021
PR, jurnalism și, după gust, copywriting

Chiar și într-o lume digitalizată în care vizualul e la putere, materialele clasice de PR nu se predau. Merg mai departe cu fruntea sus și reușesc să o facă destul de bine. Cu siguranță, brandurile și antreprenorii care își spun povestea prin cover story-uri, interviuri sau comunicate de presă, reușesc să genereze impact dar și […]

septembrie 10, 2020
Cum scrii și de ce ai nevoie de un conținut relevant pentru site-ul tău?

Unul dintre cele mai importante elemente ale interacțiunii dintre vizitator și site este conținutul text. Este esențial ca site-ul să fie construit pe un concept vizual ergonomic care să ghideze vizitatorul, dar greutatea informațională rezidă în text. De multe ori, partea de copywriting este pusă pe ultimele poziții în lista „TO DO” a antreprenorilor debutanți, […]

august 10, 2020
Am bifat 8 ani și nu numai

În urmă cu 8 ani, mai exact în 08.08.2012 luam startul oficial într-una dintre cele mai palpitante și, în același timp, dramatice „curse”. Din biroul de eliberări acte al Oficiului Național al Registrului Comerțului din Timișoara ieșea certificatul de înregistrare și odată cu el începutul unei aventuri care surprinde zi de zi, chiar și după […]

iunie 19, 2020
Studiu de caz: Cum am abordat și implementat o strategie de social media marketing pentru imobiliare

Cea mai mare parte a cercetărilor pre-cumpărare se derulează online, așa că, pentru dezvoltatorii imobiliari, o prezență solidă în acest mediu este esențială. Pe lângă site, în care se regăsesc informațiile esențiale, tehnice și practice despre ofertă, social media este, pe lângă un spațiu dinamic de prezentare, unul de interacțiune între oferta imobiliară și cererea. […]

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro | Servicii SEO by SeoElite.ro